onsdag 19 december 2007

Okej, det här är det sista blogginlägget innan jag åker. Förmodligen det sista innan jul, men inte det sista i år, om inte internetuppkopplingen brakat ihop nere i vårt hus förstås. Hur som helst, jag går från jobbet nu, för jag ska hem och packa alla kläder, julklappar, pynt och annat som ska med ner till Grekland. Måste kolla att väskorna inte väger för mycket heller. Isåfall får något onödigt (?) stanna hemma.
God Jul !
Fick ett SMS inatt från min lillebror. Han var framme i Phuket. Lyxgubbe! Jag vill också ligga på en strand idag med ytterst få plagg på mig. Inga halsdukar, tjocktröjor och stövlar så långt ögat ser. Och så mycket ljus! Det här mörkret gör mig extremt trött och deppig. Botas endast med shopping och bra filmer/tv. Usch. Nä, sluta gnälla. Imorgon åker jag ju till Grekland. Inte mycket varmare där, men iallafall ljusare och så får man bara gå omkring och slöa, om man vill. Läsa böcker, äta gott, sova ut...apropå läsa, så tar jag med mig följande pocketböcker: "Ingen i världen" av Hisham Matar, "Ett amatöräktenskap" av Anne Tyler och "Alla mina systrar" av Judith Lennox. Härligt!

tisdag 18 december 2007

Om barn som ändrar sin önskelista kvart i julafton...

Igår fick jag en ny önskelista av min tioåriga dotter, version 4.0. Den var ganska rolig:
1. en kattunge
2. en kanin
3. en hamster
4. bur, matskål och annat till det djuret det blir
5. en shetlandsponny
6. en get.
Vad ska man säga??? När jag läste nummer 6 höll jag på att skratta ihjäl mig. Tror den lilla ungen att man kan ha en get i en lägenhet?? Det roligaste kom dock sist: "Ni behöver inte köpa allt på listan." Så snällt då.

Önskelistan (version 1) innehöll bland annat ett PSP Slim med spel. Okej tänkte vi, storebror önskade sig samma sak så vi köpte en konsol till att börja med och två olika spel, samt ett gäng UMD-filmer till. Den andra konsolen skulle vi köpa i helgen. Tur var väl att vi frågade dottern om hon verkligen önskade sig spelet (damen ändrar sig väldigt ofta). Nej, hon önskade sig ett Nintendo DS Lite nu istället. Jaha, där står vi nu med fler spel och filmer än vad vi behöver (storebror blir nog överlycklig). Och så kom den nya önskelistan då. Suck.

måndag 17 december 2007

Swish sa det och helgen var borta! Men vilken helg, tentan i lördags gick nog ganska bra (hoppas jag), middagen i lördags var jättetrevlig: mycket glögg, kalkon, saffransparfait....mmm. Glöggminglet i söndags var också himla trevligt, med nybakade saffranslängder, lussebullar, hemgjord tryffel, knäck, pepparkakor, glögg....kom hem och somnade framför brasan...och vaknade lagom till middagen som maken så snällt hade tillagat. Och nu är det bara tre dagar kvar och sen åker vi. Hjälp! Har faktiskt tagit mig ledigt några timmar och ska strax iväg på lite julklappsjagande. Det är makens present som är kvar nu. Och som vanligt vet jag inte vad jag ska köpa. Han vill ju inte ha något! Hur kan man inte vilja ha något??? Nåja, min önskelista var väl inte särskilt rolig den heller, den bestod ju bara av kokböcker. Hmm. Nä, nu iväg. Hejsvej leverpastej!

fredag 14 december 2007

Nytt sängbord (in my dreams)

Ibland när man (jag alltså) ligger sömnlös brukar jag fundera på saker som jag vill göra om hemma. Ett bra tag har jag funderat över nya sängbord och bordslampor till sovrummet. Har alltid varit svag för "hotellkänsla" i sovrummet. Sådär när allt matchar och kuddarna (många) ligger fluffiga i sängen som är nybäddad med vackra lakan....ja, jag kan hålla på länge. Hur som helst hittade jag drömlamporna igår när jag strosade på Sveavägen (köpte dem inte...än iallafall). På kvällen när jag satt och surfade (efter att jag pluggat till tentan som går av stapeln imorgon) hittade jag de perfekta sängborden. Jag vill ha en lite större variant, det görs sig egentligen bäst till rummet som är ganska stort och högt i tak. Tyvärr finns det dock en hake (som alltid). De var (naturligtvis) från The Pottery Barn. Suck. Kanske det går att finna något liknande hemma i Stockholm?? Så här såg de ut iallafall.
Här vill jag krypa ner genast (bilderna är från Pottery Barn).

torsdag 13 december 2007

Glad Lucia!

Igår var jag ute och letade efter några "gå-bort-presenter" eftersom vi ska på middag hos vänner på lördag och gå på glöggmingel på söndag. Gick då in bland annat på Vass på Sveavägen. Medan jag gick runt där och tittade hörde jag en mycket bekant stämma. Kunde dock inte placera den riktigt, men på väg ut tittade både han och jag upp och minsann, var det inte Börje Salming som handlade en julklapp (?). Nåja, det blev inget på Vass, däremot hittade jag en fin liten skål (tänkte fylla den med chokladtryffel) på Posh Living, som förresten har en hel del från Day Home. Sedan bar det av till Spiti och där hade jag stor lust att flytta rakt in. Åh, så mycket fint. Jag fick hålla hårt i plånboken för att inte gå därifrån med x antal kassar.
Den här skrivbordslampan från Day kan gärna få flytta in hemma hos mig.

tisdag 11 december 2007

Julstress och tentaångest

Lilla, lilla bloggen, jag har då inte haft mycket tid för dig på senaste tiden. Mycket att göra, kan jag bara skylla på. Och nästa vecka åker jag till Grekland också. Ska FÖRSÖKA blogga därifrån med lite mysiga julstämningsbilder, men jag lovar inget - ADSL-förbindelsen funkar inte alltid som man vill. Men jag hoppas iallafall. I helgen blir det mycket glöggande och minglande, både lördag och söndag ska vi till vänner och ha trevligt. Vad ska man ha på sig är den stora frågan. Kan inte påstå att min garderob är särskilt rolig, men något får jag nog rota fram. På lördag morgon ska jag förresten sitta och svettas på en tenta. Usch, usch, USCH! Ska försöka hinna plugga en, två timmar varje dag denna vecka, men jag vet inte hur det ska gå till. Det kallas TENTAÅNGEST och det har jag haft alla åren jag pluggat på universitetet (typ sex år om man räknar ihop allt). Blä! Ich will nicht!

måndag 10 december 2007

Vet inte hur många gånger jag sett "Love Actually", men den är SÅ underbar! Och jag förundras alltid av hur man kan få till så många stora skådisar, med så bra resultat, i samma film. I love it!!

fredag 7 december 2007

Dagens shopping

Var och klippte mig idag på förmiddan och gick sen förbi Åhléns city. Där var det 20% rabatt på Day & Night från Birger & Mikkelsen, samt 30-50 % rabatt på delar av Kookais sortiment. Det var trevligt. Det blev tights och tunika från Day och jacka samt en snygg top från Kookai. Nice!

torsdag 6 december 2007

Usch, tiden går så fort och jag har inte hunnit blogga alls. Igår kväll var det yogauppvisning med barnens yogagrupp. När vi kom hem var det julpyssel för hela slanten. Ikväll blir det förberedelser för familjens julmiddag som går av stapeln på lördag (jag vet, det är tidigt men sen reser några bort, andra är upptagna så det var enda dagen som funkar innan jul). På lördag är det också julbasar i dotterns skola. Längtar till lördag eftermiddag då allt är klart och vi sitter och äter julbord. Köpte förresten igår tre amaryllisstänglar som jag hoppas hinner slå ut lite till lördag. Amaryllis är vinterns vackraste blomma enligt min mening.

tisdag 4 december 2007

Helt otroligt, jag har suttit här på jobbet och gjort en massa sedan kvart över åtta och nu när jag tittar på klockan är den bara tio. Jag trodde det var dags för lunch! Hjälp, hur ska det här sluta?? Dagen kommer att kännas evighetslång ju. Som tur är måste jag iväg på några ärenden strax. Åh, vill ha en nybakad lussebulle just nu (mina egna som jag bakade i söndags blev otroligt goda, om jag får säga det själv). Suck.

måndag 3 december 2007

Ny kofta

Jullunchen är över och jag säger bara suck. Herregud så mätt jag blev. Avslutningsvis fanns det efterrätter att äta samt en massa julgodis. Knäck, ischoklad, mintkyssar, diverse kolor, tryffel... Sen tog jag en snabbis till Kista Galleria och hem följde denna kofta från Odd Molly. Jättemysig!

Julbord

Idag ska jag äta årets första julbord. Det ska bli smaskigt. Miljön är historiskt, Wärdshuset Lasse Maja som är från 1600-talet. Dagen till ära har jag min Mulberry Mabel med mig. Känner mig extra fin. Nä, nu en stunds jobbande.


Bilden är från Wärdshuset Lasse Maja.

söndag 2 december 2007

Idag har det bakats lussebullar, glögg har druckits och det har pysslats lite, lite. Helgen är snart slut och imorgon är det julbord med jobbet som gäller. Trevligt. Får se om jag hinner handla några julklappar också.