tisdag 19 februari 2008

Semester kan börja

Nej, det HÄR är det sista inlägget innan jag åker. Nu är det mesta klart och jag kan vid åttatiden ikväll pusta ut och glo på TV en stund. Barnen är så gott som friska (lite hosta kvar bara) och maken och jag har klarat oss (peppar, peppar) från eländet.

Imorgon bär det då av till Marrakech, Casablanca, Agadir och andra trevliga ställen.
Ser ni en familj på fyra imorgon bitti, innan solen gått upp, ute på Arlanda som rusar omkring, ser yra och nyvakna ut och handlar reselektyr och godis, KAN det vara vi.


Tjingeling!
PS. Bilden är från ett av hotellen vi ska bo på.
PS 2. Vädret imorgon:
Casablanca 22 grader
Marrakech 25 grader
Agadir 28 grader
Tack för det!

måndag 18 februari 2008

Saker jag inte får glömma ta med

Kanske detta är det sista inlägget innan jag åker iväg, för nu är det småkaotiskt både på jobbet och hemma. Började packa igår och skrev en lista på saker jag INTE får glömma.
  • solkräm
  • solglasögon
  • pocketböcker
  • åksjuketabletter (ja, jag klarar mig inte utan dem om jag ska kånka runt i en buss i öknen eller bergen eller vad det nu blir)
  • linserna (hjälp, vilken kass semester om jag glömmer linserna hemma!)
  • pass & pengar
  • alla hotellvouchers (utan dem - stor risk att man inte har någonstans att bo)
  • tvättmedel (med minimal packning - för att vara jag - måste jag ju tvätta ibland)
  • kamera

Jahapp, det var väl allt...

fredag 15 februari 2008

För den som råkar bo i USA, är det visst rea på Potterybarn. Kul för dem (säger jag lite småsurt). Jag skulle gärna vilja ha ett arbetsrum inrett med denna fina möbelserie. Hur fint är inte detta??





Även små flickor gillar att shoppa

Idag kom en katalog från H&M med bara barnkläder. Eftersom barnen är hemma är det de som kollar posten och dottern upptäckte genast att det eventuellt var något för henne. Snabb var hon och ringade in det hon ville ha till våren/sommaren. Fint, men väldigt rosa, för att vara till en tjej som inte gillar rosa (påstår hon). "Snälla, snälla mamma, kan jag få???" Vi får väl se.

torsdag 14 februari 2008

Årets bokrea

Årets bokrea missar jag, och egentligen borde jag vara glad för det, men sedan länge, länge är det tradition att jag handlar lite. Iår tänkte jag beställa på nätet och förhandsboka innan jag åker iväg på semester. Tänkte bara handla kokböcker, fylla på förrådet så att säga, sådana böcker som jag tittat på, men som kanske inte varit mina förstahandsval när jag köpt kokböcker. Här är de:
Bonniers kokbok har jag redan i sommarstugan, men vill ha en här i stan också.

onsdag 13 februari 2008

Hjärtan till Valentine

Imorgon är det då Alla Hjärtans Dag. Inte en dag vi firar hemma hos oss, om jag och maken får bestämma, men vi har en liten fröken som älskar firande av alla de slag. Flera gånger under sin sjukperiod nu har hon sagt att hon hoppas att hon är frisk på Alla Hjärtans Dag. Helst vill hon att vi ska duka fint, servera tre-rätters middag och ge varandra små presenter. Vad ska det bli av detta barn, undrar jag bara.

Om jag nu mot förmodan skulle få för mig att baka, skulle jag gärna vilja ha den här fina formen från Inreda (bilden är lånad därifrån).

Two down and two to go...

Jaha, då var nästa person nere för räkning...sonen. Trots att han hållit sig borta från lillasyster har han idag också blivit sjuk och är hemma. Det värsta med att vara sjuk, enligt honom, är att han inte får spela tv-eller dataspel. Att bara ligga i sängen, sova, läsa eller slötitta på tv är inte så kul enligt honom. Jag skulle vara nöjd. Få titta på alla såpor, Oprah och annat som man aldrig gör annars - det skulle jag tycka var riktigt skönt. Smaken är som baken.

tisdag 12 februari 2008

Scener ur ett familjeliv

Dottern är fortfarande sjuk, men febern har gått ner. Skönt. Sonen (12 år) ville tills igår inte ens gå in i sin systers rum, rädd för att bli smittad, för han hatar att vara sjuk. Men så:
Pappan: Du har friluftsdag imorgon, va kul! Simning OCH skridskoåkning på samma dag!
Sonen: Jag HATAR skridskor! Jag tänker gömma mig i snön.
Pappan: Inte mycket snö och gömma sig i, va?
Sonen: Jag hoppas jag blir sjuk imorgon.
Pappan (på skoj): Tja, du får väl gå och hälsa på din syster som är sjuk, så kanske du blir smittad...
Sonen går genast och kollar in systern. Men står kvar i dörren. Man ska nog inte ta i för mycket...

söndag 10 februari 2008

Smarriga kanelbullar

Mmm...sitter här och smaskar i mig nybakade kanelbullar. Och vad passar bäst till det?? Jo, ett glas saft förstås! Oj, vad gott! Känner mig som barn igen. Hihi.



Idag är det annars en väldigt skön söndag, inga förpliktelser, bara göra det jag själv vill. Skönt. Därav bullbaket. Dottern i huset är sjuk, har feber och hostar som en gammal liten gumma. Stackarn. Vi andra håller tummarna. Att inte vi blir sjuka, eller att vi blir sjuka nu och hinner bli friska till den 20:e då vi ska åka. Det är SÅ tråkigt att vara sjuk.

(Bilden är lånad från Tasteline.)

lördag 9 februari 2008

Sprang in på Spiti på Sveavägen igår, letade efter en födelsedagspresent. Det är ju en av mina favoritaffärer, köpte häromveckan två jättefina bordslampor där som ska få flytta in i sovrummet när jag har fixat klart där (nya sängbord ska införskaffas så fort vi kommer hem från Marocko). Nåja, köpte inget igår, men var väldigt nära. De säljer iallafall mycket fint från Marocko, bland annat teglas, brickor och vackra mosaikbord. Vill ha. Allt.

(Bilden lånad från Spiti.)

P.S. Spiti betyder "hem" och "hus" på grekiska, vilket påminner mig om att jag inte pluggat någon grekiska denna vecka. Hu.

torsdag 7 februari 2008

Elle tävling

Surfade in på Elle Interiörs hemsida och såg att de har en tävling där man kan vinna möbler för 50 000 kr från ROOM. Tävlingen heter Före och Efter och du hittar den här. Hmm, undrar om jag har något att bidra med...möbler från ROOM är inte helt fel...
Sitter här och mumsar på en risifrutti och är rätt nöjd. Yogan gick bra (jag är helt slut), frisörbesöket toppen - har skaffat lugg. Känns ovant, men det är rätt snyggt. Det blev en snabbvända på H&M också. Nu på jobbet och här är det lugnt. Lugnet före stormen... Funderar kring vår Marockoresa. Vi har ännu inte bokat hotell...måste ordnas i helgen. Har visserligen surfat runt en hel del och känner till utbudet någorlunda, men vi måste nog slå till snart annars riskerar vi att antingen bo helkasst eller lägga ut alltför mycket pengar. Inte bra.

Bad hair day

Snart ska jag iväg till yogan. Därefter en lunch och sedan ska jag klippa mig. Äntligen! Går det mer än 7-8 veckor mellan klippningarna är håret fullkomligt omöjligt. Jag tillhör den skara av befolkningen som har s.k. självfall, dvs lite vågigt och i mitt fall böjer sig håret åt helt fel håll så att jag måste föna det för att det ska se ok ut. I hate it. Bättre helrakt eller hellockigt, det här är bara jobbigt. Ser fram emot att bli omhändertagen av min frisör. Hon gör ett toppenjobb.

onsdag 6 februari 2008

Semlor, vik hädan

Jahapp, semla blev det igår. Tyvärr (!!) var småsemlorna slut och jag skulle ha hoppat normalstor semla om det inte hade varit så att jag stått i kö en bra stund för att ens få komma fram till disken i hembageriet. Så, det blev normalstora semlor till hela familjen. Och ja, jag åt en. Hel. Med mandelmassa. Och det var...både gott och äckligt. Vet inte hur jag ska förklara, men jag åt upp den iallafall. Och efteråt hoppades jag att jag inte skulle få kväljningar. För egentligen borde jag ha skrapat bort mandelmassan. Jag tror jag har fått nog av semlor för ytterligare 10 år framåt. Blä.

PS Till alla som lämnat snälla kommentarer hos mig på senaste tiden: tack, tack, tack! Det är SÅ roligt att någon hittar hit och tar sig tid att kommentera.

tisdag 5 februari 2008

Semlor

Idag är det ju som bekant fettisdagen, vilket är en dag som brukar gå mig helt obemärkt förbi eftersom jag inte gillar semlor. Mandelmassa är bland det värsta jag vet. Min favoritsemla, som jag åt för ca 10-12 år sedan bestod av själva bullen, vaniljkräm och grädde - ingen mandelmassa. Den var SÅ god. Men sedan dess har jag inte lyckats hitta sådana semlor någonstans att köpa, och jag är alldeles för lat för att stå och baka, så i år tänkte jag - till mina barns stora förtjusning - köpa hem minisemlor. Ja, för när de är så där små så kanske, kanske de inte smakar lika mycket mandelmassa?? Iallafall, var det barnen som ville ha semlor, så jag får väl gå med på det och smaka själv. Kanske jag har börjat gilla mandelmassa helt plötsligt utan att veta om det. Shit happens!

måndag 4 februari 2008

Nytt på fötterna

Köpte nya dojjor igår. Egentligen ville jag ha vita Converse, men nu blev det svarta Puma Flipper istället, klassiker de också . Det blir nog Converse till våren ändå...

Allt är så trevligt nu för tiden...

I helgen (dvs lördag) läste jag Plum Sykes "Singel på nytt" i ett svep. Ibland är det SÅ skönt med en chic-lit bok. Det är trevligt, roligt, bladen vänder sig själva i princip och man vill bara ha mer. Samtidigt läser jag "Ingen i världen" av Hisham Matar. Inte lika rolig. Alls. Idag läser jag dock "Allt i hemmet", som ploppar ner i brevlådan idag. DET är också trevligt.

Förresten (1) inhandlades nya resväskor i lördags, från Samsonite. DET var också trevligt (och nu har jag förbrukat min kvot av ordet "trevligt" för idag).

Förresten (2) såg de här fina glasen från Rice i verkligheten i fredags på DIS. Jag vill ha. De var otroligt fina.

fredag 1 februari 2008

Yes, det blev Yakitori till lunch i Östermalmshallen. Mums. Förresten ska man inte gå omkring i Ö-hallen om man är hungrig, då vill man köpa med sig ALLT. Bröd, efterrätter, meze, skaldjur, grönsaker, färdigrätter, sallader...you name it. Efter lunchen kikade jag in på Hans Mikaels och DIS som planerat och tänkte flytta in på båda ställena. Åh, vad mycket fint. I love. Tyvärr har jag köpstopp när det gäller inredningsprylar. Måste hålla mig till Marocko. Får se hur DET går... I eftermiddag ska jag dock shoppa annat: gympadojjor och kattprylar. Vilken kombo. Trevlig helg!

Skönt med fredag

Okej, fredag igen. Inte dumt. Torsdagen swischade förbi så fort att jag inte ens hann blogga. Dåligt. Idag ska jag äta lunch med min bror. Någonstans vid Östermalmstorg tror jag, han jobbar ju där omkring. Är otroligt sugen på japanskt eller thailändskt. Får se vad bror min vill...Iallafall tänkte jag passa på att smyga förbi några härliga inredningsaffärer efter lunchen. Jag tänkte mig Bohem, DIS och Hans Mikaels. Får se vilket det blir. I helgen ska vi få träffa vår lilla kisse. Gissa vilka som är överlyckliga...

PS Kissen har ännu inte fått ett namn...