måndag 31 oktober 2011

Från bok till film, eller tvärtom


I helgen fick jag äntligen se Water for elephants. Jag har ju velat se den sen den kom ut, men det blev aldrig av att se den på bio, men nu hyrde jag hem den. Och eftersom jag har den i en vecka tror jag att jag ser den en gång till, den var stundtals mycket, mycket fin.
Den får ♥♥♥♥

PS då kanske man skulle ta och läsa boken också. Den har legat hemma och dammat till sig nu, så det är väl dags. Annars brukar jag ju läsa först och se filmen sen.

lördag 29 oktober 2011

Till HP-fans

Jag har hittat en superbra julklapp till min dotter (som är Harry Potter-fan) - boken Harry Potter Page to screen: The complete filmmaking journey. 540 sidor om arbetet att göra böckerna till film och inkluderar massor med bilder. Ett måste således i varje HP-fans bokhylla.

fredag 28 oktober 2011

Fredag

Sista dagen innan höstlov och här är höstlovets mycket korta att-göra-lista för två tonåringar:
1. Sova läääääääääänge varje dag under hela lovet.
2. Spela datorspel, se massor med filmer och softa den vakna tiden.
Pretty easy, m.a.o.

Själv funderar jag på nya projekt hemma. Lättrenovering i kök, nya gardiner i sovrum, slänga tråkiga växter och köpa nya osv. Tänkte även hänga om några tavlor och få upp lite nya. En jag gillar är denna, från Localgraphics. Finns även som fototapet.I helgen kanske det blir en liten tur till nyrenoverade Svenskt Tenn. Då får denna följa med hem.
Trevlig helg!

torsdag 27 oktober 2011

Det där med jul

Sakta börjar tankarna gå åt julhållet. Från första november är det väl okej att börja handla julpynt, men jag håller hårt på att det inte får åka fram något före första advent. Möjligtvis någon julblomma då.

Lite gulligt har jag hittat hos H&M, men jag vet inte. Det är ju inte så att jag faktiskt behöver något. Egentligen.
Det här förklädet är det sötaste jag sett på länge, så det kanske klickas hem.
Och kuddfodralet är ju också finfint, men passar nog inte hemma hos mig.


Kökshanddukar kan man väl aldrig få för många av??

tisdag 25 oktober 2011

Mitt Balkan: Mat och människor


"Mitt Balkan - Mat och människor" av Jovan Radomir har hittat hem till mig. Inte visste jag att Jovan är kokboksförfattare också. För mig är han känd som tv-presentatör och programledare, men kan Paolo Roberto så kan Jovan Radomir.

Jag gillar den här kokboken av två skäl:
1. Kokböcker som ger lite mer av författaren än recept är alltid roligt. Andra bra exempel är Tessa Kiros: "Mellan hjortron och oliver", Lotta Lundgren: "Om jag var din hemmafru" och Paolo Robertos kokböcker.
2. Kokböcker ska ha vackra och lockande bilder, annars får det vara. Det har denna.

Om jag ska ha med något negativt också, så är det formatet. Den är för liten och för tunn, enligt min mening. Fler recept, säger jag.

måndag 24 oktober 2011

På soffbordet denna måndag

De laxfärgade rosorna som jag köpte på ICA i fredags ser ut som marsipanrosor nu när de slagit ut. Katten luktade på dem och gick sedan iväg. Det här var inget att ha, tänkte hon nog.

torsdag 20 oktober 2011

Smartphone

Kanske var jag den sista som skaffade en smartphone, men nu så... Den nya N9 från Nokia blev det. Nu ska jag lära mig använda den också :-)

Boktips v. 42

Den här veckan tipsar jag om en bok jag läste i somras. Det är den härliga "A discovery of witches" eller "Alla själars natt" som den så konstigt översatts till på svenska. Skriven av Deborah Harkness och nyligen utkommen på pocket på svenska.



Boken handlar om Dr. Diana Bishop, som studerar alkemiska manuskript på Bodleian Library i Oxford när hon hittar en bok som varit försvunnen sedan länge. Det är ett manuskript som visar sig vara förtrollat. Diana, som härstammar från en lång rad mycket mäktiga häxor, Bishop-häxorna, lyckas med ingen ansträngning alls att öppna den förtrollade boken, som innehåller en mängd dolda texter. Diana, som under sin livstid alltid försökt undvika att använda magi då hon varit livrädd för detta sedan hennes föräldrars mystiska död då hon var sju år, inser nu att hennes härkomst börjar komma ikapp henne. I och med upptäckten det förtrollade manuskriptet och den magi som rörts om tack vare att Diana lyckats öppna boken, dras de olika varelserna som existerar – vampyrer, häxor och daemoner, till henne för att få ta del av boken. Så även Matthew Clairmont, vampyr och professor vid Oxford, som till en början skrämmer henne, men som sedan visar sig vara den beskyddare hon kommer att behöva när varelserna förföljer henne. Diana och Matthew dras, naturligtvis, till varandra men den kärlek som byggs upp är förbjuden, då ett avtal som slöts för evigheter sedan mellan de olika magiska varelserna förbjuder kärlek över artgränserna. Behöver jag säga mer?? Läs hela min recension här.

Ett litet P.S: jag blir lite upprörd när jag ser att boken ibland klassas som "För unga vuxna". Är det för att magi, häxor och vampyrer är inblandade?? Kan vuxna inte få ha dessa element i sina böcker? För annars kan jag inte se vad som skulle passa en ung läsare i denna bok som handlar om vuxna människor. Mycket märkligt.

söndag 16 oktober 2011

Helgens fynd

Ja fynd är nog vad man kan kalla det. Detta fina överkast från Anna O har jag ju gått och tittat på länge, länge, men tyckt att det var lite, lite för dyrt. MEN så. I helgen besöktes Hem & Villa-mässan i Älvsjö och se där. Mässpris: istället för 1885:- gick den på 795:- för den stora varianten (den för dubbelsäng). Det kallar jag fynd.

fredag 14 oktober 2011

Fredagstips

Länna möbler har 10% rabatt på hela sortimentet, vilket kanske kan tyckas inte är mycket, men då kan man tänka på att mycket av det de säljer sällan eller aldrig reas ut eftersom det är standardsortiment, som Camponibini av Kartell.15% på norska favoriter har Tintinstyle, kan vara något för dem som gillar ChillNorway och By Ti Mo.

Trevlig helg!

onsdag 12 oktober 2011

Boktips v 41

Det är väl lika bra att jag kör det här inslaget lite mer permanent, eftersom böcker är min stora passion. Så får det bli. Denna vecka tipsar jag om den härliga boken Juliet, eller Julia på svenska, av dansk/amerikanska Anne Fortier.



Boken handlar om Julie Jacobs som av sin älskade moster Rose ärver ett brev och en nyckel som går till en bankbox i den italienska staden Siena. Hon åker dit och påbörjar en resa efter sanningen om sin familj och en medeltida släkting vid namn Giulietta, som var förälskad i en ung man vid namn Romeo. Kan det vara så att det är den Giulietta och den Romeo som en gång i tiden inspirerade Shakespeare att skriva Romeo och Julia? Hennes döda föräldrars efterforskningar visar att det vilar en förbannelse över hennes släkt och är det isåfall den som orsakat deras alltför tidiga död? Spännande, intressant och romantiskt - vad mer kan önskas i denna välskrivna bladvändare?

tisdag 11 oktober 2011

Snygga tavlor


Finfina tryck från danska House Doctor finns hos bl.a. hos Inreda. Till väldigt överkomligt pris också. Jag tror att jag ska slå till.


måndag 10 oktober 2011

Ciao!!

Vet ni vad för roligt jag pysslar med? Jag lär mig italienska!! Egentligen lärde jag mig ganska mycket under min gymnasietid då jag läste språket i tre år, men det var ju sekler sedan och jag har inte använt mina kunskaper så de har mer eller mindre tappats bort. Men nu kör jag en repris. Här ska det läsas italienska för fulla muggar, för jag hade tänkt kunna briljera med mina språkkunskaper någon gång nästa år och ta med familjen till la bella Italia. Wish me luck!!

onsdag 5 oktober 2011

Hem & Villa

13-16 oktober smäller det igen. Då är det dags för Hem & Villamässan på Älvsjömässan. Jag har varit där ganska många år, fyndar en del ibland och annars bara strosar runt. I år kostar inträdet 90:- första dagen istället för 140:-, bra tips där. Första dagen kan man även träffa Leila Lindholm som signerar sin senaste bok "Hello Cupcake". I övrigt kan man under dagarna även träffa programledarna för Bygglov, Arga Snickaren Anders och Isabelle McAllister.

tisdag 4 oktober 2011

♥ Hösten ♥

Det var länge sedan jag hade med ett litet modecollage, så här kommer ett som jag verkligen kan stå för, för jag vill ha ALLT detta fina.
Koftan kommer från Day, byxorna från Topshop, armbandet från Hermés, väskan från See by Chloé och stövlarna från Primeboots. Åh, så fint!

måndag 3 oktober 2011

På väg hem till min brevlåda

Ja, jag kunde ju inte motstå denna fina bok särskilt länge. Så nu kommer den snart hem till mig, "Mingelmat" av systrarna Eisenman.