fredag 11 mars 2011

Boktips en fredag

Innan jag tar helg måste jag bara tipsa om en bok som jag håller på och läser just nu: "Angelology". Otroligt spännande och välskrivet. Jag läser den själv på engelska, men den har kommit ut på svenska också, då heter den "Angelologi - änglarnas tecken".

Handlingen, saxat från Adlibris:
"Syster Evangeline har bott bland nunnorna i ett kloster strax utanför New York sedan hon var tolv år. En dag när hon utför sina sysslor i klostrets bibliotek får hon ett brev som kommer att förändra hennes liv. Brevet är från en man som vill veta mer om en brevväxling från 1940-talet mellan den dåvarande abbedissan på klostret och den berömda Abigail Rockefeller. Evangeline börjar undersöka breven och upptäcker något ofattbart. I över tusen år har det pågått ett krig mellan ett samfund av angelologer (personer som forskar om änglar) och ättlingarna till fallna änglar som en gång i tiden fått barn med människorna.Dessa halvänglar är grymma varelser som lever mitt ibland oss. Evangeline inser att hennes föräldrar varit en del av motståndsrörelsen mot dem och att det nu är hennes tur att fortsätta kampen för mänskligheten. Samtidigt omringas klostret av ett stort antal hotfulla bevingade varelser. Kan Evangeline undkomma dem och med hjälp av de ledtrådar som döljs i breven hitta det föremål som kan avgöra striden?"
Åh, jag vill bara hem och läsa...

2 kommentarer:

FaB Keramik sa...

På engelska säger du? Bra gjort - jag är rutten på att läsa böcker på andra språk än svenska. Men är du kanske flerspråkig från barnsben?
Ha en fin helg nu! (och läs!)
Kram frida

Oregano & Olivolja sa...

Jag läser mycket på engelska sedan tiden på universitetet då det mesta av litteraturen var på engelska. Först var det jobbigt, men nu läser jag faktiskt mest på engelska, så slipper jag irritera mig på dålig översättning också (oj nu lät jag pretto). Bra att hålla språket igång iallafall. Men ibland åker eng/sv-ordboken fram...