torsdag 18 december 2008

Dessert med julsmak

Jag har testat ett nytt recept som jag bestämt kommer att få en återkommande roll i framtida julmiddagar hemma hos oss. Det var SÅ gott att jag måste få återge det här och nu (receptet är från DN):

(bilden är lånad från DN och tagen av Caroline Tibell)


Pepparkakskryddad vit chokladmousse

Portioner: 6-8 (använd shotsglas, så blir det 8-10)

Ingredienser:

100 g vit choklad

2 krm kanel

2 krm kardemumma

1 krm mald ingefära

1/2 krm mald kryddnejlika

1 äggula

3 dl vispgrädde

lingon och eventuellt

pepparkakor till garnering



Gör så här:

Smält chokladen med kryddorna över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna lite, rör sedan i äggulan.Vispa grädden ganska hårt. Blanda lite grädde i chokladsmeten och rör sedan försiktigt ned blandningen i resten av grädden. Skeda upp i små glas; en sprits underlättar. Ställ in glasen i kylen till serveringen. Moussen kan göras dagen innan. Garnera innan servering med lingon och eventuellt ett litet pepparkakshjärta i varje (jag använde varken lingon eller pepparkaka, utan en physalis i varje glas, det blev en bra smakbrytning). Smaskens!!!

Inga kommentarer: