Jag har testat ett nytt recept som jag bestämt kommer att få en återkommande roll i framtida julmiddagar hemma hos oss. Det var SÅ gott att jag måste få återge det här och nu (receptet är från DN):

(bilden är lånad från DN och tagen av Caroline Tibell)
Pepparkakskryddad vit chokladmousse
Portioner: 6-8 (använd shotsglas, så blir det 8-10)
Ingredienser:
100 g vit choklad
2 krm kanel
2 krm kardemumma
1 krm mald ingefära
1/2 krm mald kryddnejlika
1 äggula
3 dl vispgrädde
lingon och eventuellt
pepparkakor till garnering
Gör så här:
Smält chokladen med kryddorna över vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna lite, rör sedan i äggulan.Vispa grädden ganska hårt. Blanda lite grädde i chokladsmeten och rör sedan försiktigt ned blandningen i resten av grädden. Skeda upp i små glas; en sprits underlättar. Ställ in glasen i kylen till serveringen. Moussen kan göras dagen innan. Garnera innan servering med lingon och eventuellt ett litet pepparkakshjärta i varje (jag använde varken lingon eller pepparkaka, utan en physalis i varje glas, det blev en bra smakbrytning). Smaskens!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar