fredag 20 augusti 2010

Härliga fredag

Fredag idag och vi har middagsgäster. Jag kommer att bjuda på detta säkra kort, Citronkyckling. Bilden är lånad från Arla, receptet likaså, fast med modifieringar. Observera, här kommer en Le Creusetgryta väl till pass.Ingredienser för 6 port
6 kycklingfiléer, skurna på längden, ca tre per filé
2-3 vitlöksklyftor, beroende på tycke och smak
olivolja
salt och peppar
3-4 dl matlagningsgrädde (beror på om du vill ha mycket sås till)
1/2 - 1 buljongtärning eller motsvarande mängd fond (beror på hur mycket grädde som används)
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft från 1 citron
1 dl svarta oliver med kärna helst Kalamataoliver
1/2 dl hackad persilja

Gör så här

Skala och hacka vitlök. Bryn kycklingen i olivoljan i en traktörpanna eller gryta, salta och peppra. Lägg i vitlöken. Häll över grädde och citronsaft, smula i buljongtärning och krydda med rosmarin. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner citronskal, oliver och persilja. Smaka av. Garnera med citron. Servera med ris eller couscous. Mycket gott, snabblagat och för tankarna till Medelhavet.

Inga kommentarer: