torsdag 26 april 2012

... och så en till...

Ja, igår kom systrarna von Sydows fina kokbok "Sommar med systrarna von Sydow" i brevlådan också. Ojojoj. Om jag tyckte att de två tidigare hade fina bilder så är den här snäppet snyggare. Se bara den här fina på några blommor i en Spode-kanna.

Jag har inte läst recepten så noga än, men vilka vackra bilder, miljöer, systrar, vänner och små döttrar. Och roliga små fakta och tips och berättelser. Jag är ju svag för kokböcker som avslöjar lite mer om författaren och inte bara "så här gör man". Och så gillar jag  tänket att inte lägga så himla mycket tid på onödigt (som blötläggning av bönor, när det finns bra på burk) - man kan fuska lite ibland och det blir riktigt bra ändå. För även om matlagning kan vara riktig roligt, rofyllt och skapande, så kan en picnic på stranden vara ännu roligare. Och allt smakar ju bättre utomhus ändå ;o)


onsdag 25 april 2012

Nya kokböcker


Två helt underbara kokböcker har hittat hem till mig. Citroner och rosmarin i mitt kök av duktiga Sanna Töringe och Italiensk bondmat av coolaste italienaren Paolo Roberto blev det denna gång. Åh vad glad jag blev när jag bläddrade i dem igår. Vackra bilder (mycket viktigt i kokböcker tycker jag) och okomplicerade, men nyskapande recept. Och så en och annan anekdot. Härligt. Nu är det så att jag sällan lagar något ut en kokbok rakt av, men jag inspireras till att pröva på några nya kombinationer, smaker och kanske uppläggningar. Ibland bara tittar jag, för att det är så vackert. En dag ska jag också skriva en kokbok, drömmer jag. Den kommer jag att skriva i Grekland, i vårt lilla stenhus på landet, där tomater, auberginer och annat gott får mogna i solen och där allt smakar så mycket mer. Mmmmm. Kom ihåg var ni läste det först.

tisdag 24 april 2012

Vill ha

Detta sängbord från Baazar skulle jag vilja ha hemma i mitt sovrum. Är det inte läckert med den tjocka stenplattan?? Komsikomsi...


lördag 21 april 2012

Frukostdukningen

Ibland åker farmors finservis fram här hemma hos oss. Tror den är från 50-talet, men kan vara äldre, det är ingen som vet. Guldkant har den iallafall, så maskindisk går bort. Lite påminner den om Spode. 


Kannan med elefantsnabel inköptes i souken i Marrakech för några år sedan. Oj vad det prutades då. Maken är expert på sådant, och det är tur för jag är kass på att pruta.

onsdag 18 april 2012

Önskelista

Det är fortfarande långt till sommaren, men om jag tittar ut genom fönstret och upp på himlen ser det ju faktiskt ut som sommar ;-)

Men sommarsemestern är bokad, så nu är det bara att se fram emot den då. Och så födelsedagen som infaller samma dag som semestern börjar. Fina saker som jag önskar till sommaren är dessa.


Strandväska från Lexington, långt halsband Mother Earth Pendant från Efva Attling, bricka Teheran från Svenskt Tenn, fat med fjärilar på från Mateus, Systrarna von Sydows kokbok och finfina espadrillos från Shopbop. Nice!

tisdag 17 april 2012

Bättre än originalet

Vid det här laget har väl alla hör Gotye's "Somebody that I used to know" till leda. Och visst är den bra, men jag undrar om Walk off the Earths cover inte är bättre t.o.m?

torsdag 12 april 2012

En gång är ingen gång - två gånger är en vana??

Knappt har man kommit hem från London och så planeras redan nästa visit. I maj blir det tjejhelg där och vi ska försöka göra lite annat än bara shoppa (inte för att det inte är viktigt!). Den här gången ska jag bl.a. se till att vi åker kanalbåt (TACK Mia för tipset!) och att vi ska besöka Camden Market. Sen finns det önskemål om musikaler och något museum. Men vi får väl se. Man ska ju inte planera allt för mycket heller...


Nu kan man förresten beställa Sommar med systrarna von Sydow. Jag tror att ska göra det. Ser ut som en kokbok i min stil. Jag är ju svag för kokböcker med vackra bilder, och det verkar denna bok vara full av. Provläs här.

onsdag 11 april 2012

Bröllop

Nej, det är inte jag som ska gifta mig - jag ska på bröllop. Så jag var runt och letade klänningar härom dagen och till slut fastnade jag för denna skapelse från Coast (på NK). En klänning jag tror jag kan ha användning för flera gånger framöver.
Är den inte söt?? Färgen heter Mulberry och då passar ju min Lily från Mulberry extra bra till, eller hur ;-)


tisdag 10 april 2012

Helgen som gick

Påsken har kommit och gått. Vad har jag då gjort?? Jo, det har målats ägg


det har gjorts fågelbo med fina godisfyllda påskägg i plåt från Greengate


 det har bakats finfin chokladtårta - Easter Style

Jag blev otroligt nöjd med tårtan, den blev precis så där lagom chokladig som jag ville. Jag hade svårt att hitta ett recept som jag kunde följa helt, så jag kombinerade tre olika. Observera de små marsipankycklingarna!

onsdag 4 april 2012

Påskveckan

Nästan så att jag inte märker att det är påskvecka, hade inte påskriset i hallen välkomnat mig varje dag hade jag nog inte märkt mycket. Men det ska bli ändring. På fredag - då barnen äntligen får påsklov och det är ledigt från jobb. Då ska det målas ägg! Och så måste jag iväg och köpa Lindt-chokladharar. Det hör till påsken. Mums.