torsdag 30 juni 2011

Vårt spiti

Eftersom vi inte kan skryta med bredband här i byn, så är det svårt att ladda upp bilder. Det går så långsamt att man hinner måla alla naglarna t.ex. tills en bild laddats upp. Då förstår ni hur långsamt det går. Men en bild inifrån vårt lilla spiti får ni ändå här. Det är från vardagsrumsdelen och den som är observant ser att grönsaksplanscherna ovanför soffan är de jag önskade mig och också de jag fick i födelsedagspresent - The Vegetable Garden. Tack till snällaste maken och snällaste barnen som läste bloggen och visste vad de skulle köpa.

tisdag 28 juni 2011

Familjen Robinson

Inte långt från "vår" lilla by finns det många stränder som är helt öde. Har man båt kan man nå alla dessa stränder och leka att man är på en öde ö. Härom dagen kom vi till en sådan. Vi hade med oss en liten grill, mat och dryck och satt här hela dagen alldeles för oss själva. Vi kunde även plocka blåmusslor och grilla dem direkt - kan det blir färskare? Underbart, eller hur? En alldeles egen liten strand.

söndag 26 juni 2011

Gottigotti

Ja, man kan inte klaga på maten här iallafall. Här finns allt man kan önska i överflöd och vet man bara var man ska gå för att finna det där lilla extra (och inte hamna i turistfällorna) så är maten fenomenalt god. Min absoluta favorit är "Garides saganaki" dvs räkor i en slags tomatsås som är så mustig och god att man kan äta bara den (fast vem vill hoppa över räkorna?).Och när jag är inne på räkor så är den andra favoriträtten stekta räkor. Observera, räkorna här är inte bara goda de är också ENORMA!Nä, nu blir jag hungrig - igen!

lördag 25 juni 2011

Från min trädgård

De senaste två dagarna har det varit längre strömavbrott här lite då och då. Det är folk på elverket som strejkar och då stängs strömmen av. Kul. Men nu kan jag iallafall visa någon bild härifrån. Bougainvillean växer mot en husvägg och trivs just nu som bäst. Den otroliga lila färgen är svår att beskriva, men ack så vacker.
Huset däremot behöver lite ny färg. Det åker upp på den långa att-göra-listan.

Ha det fint!

tisdag 21 juni 2011

En liten snabbis...

Jo, vi kom iväg som vi skulle och nu är vi här i Grekland. Jag har fotat en massa, men kamerasladden är bortblåst, jag fruktar att den blivit kvar i Stockholm. Ska leta mer och hoppas att jag snart kan visa bilder både från trädgård och hus. Ha det så fint så länge!

måndag 13 juni 2011

Åh nej....

Hjälp, det verkar inte som att vi kan åka på onsdag för det kommer att vara storstrejk i hela Grekland. ALLT kommer att stå still. Fy sjutton, precis som förra året.

lördag 11 juni 2011

Nu så, är det snart semester

Nu är skolavslutningarna avklarade och kvar finns att ordna släktmiddag imorgon (både jag och lillebror fyller år medan vi är borta på semester, så det måste vi fira lite innan vi åker). Efter det gäller det att tvätta och packa för på onsdag bär det iväg till Hellas. Trots att det har varit kanonväder här i Stockholm länge, så längtar vi jättemycket efter vårt gamla stenhus i lilla bergsbyn. Tänk att få vakna till svalorna som tjattrar; öppna ögonen och se hur de vita spetsgardinerna fladdrar i vinden. Eller att sitta på uteplatsen, under vinrankorna och äta frukost. Eller tänk att få bada i turkosskimrande vatten som är så varmt att man inte vill gå ur. Eller tänk att sitta på favorittavernan, alldeles vid vattenbrynet, och äta de godaste grillade räkorna som finns och skölja ner det med iskallt vitt vin som de hällt upp ur stora tunnor. Eller att ligga i hängmattan, i skuggan av ett lagerträd och en platan, gunga lite slött medan man läser en bra bok och sippar på en iskall lemonad, gjord på citronerna från det egna citronträdet. DET är semester för mig.

onsdag 8 juni 2011

♥ Syster P ♥

Det här fina halsbandet (jättelångt!) från Syster P är min senaste crush. Det är rosenkvartsstenar och alla halsband ser lite olika ut eftersom stenarna är lite olika i form och storlek. Så sött!!

My latest crush, this wonderful necklace från Swedish "Syster P". I just love their jewellery.

tisdag 7 juni 2011

Önskning

Skolavslutningar, semester och födelsedag närmar sig med stormsteg. Okej, så jag kanske är för gammal för att fira födelsedag, men vem bryr sig? Jo, om någon bryr sig så önskar jag mig den här fina klockan från Triwa. Bara ifall någon undrar...
Too old to celebrate my birthday, maybe, but really - who cares? This watch from Swedish Triwa is on my wishlist, if anyone cares...

lördag 4 juni 2011

Sommar i stan

Idag var det sommar på stan, på riktigt. Trots att det är lördag var en del gator mitt i stan folktomma. Var är då stockholmarna?? Jo de som inte sitter på någon skön uteservering och dricker goda drinkar har förmodligen tagit sig ut från stan och ligger och lapar sol vid någon trevlig sommarstuga. Kan tänka mig att det var tjockt med folk ute i skärgården istället. Nåja, i Kungsträdgården var det iallafall full fart och kön till glasskioskerna var milslånga. Själv skulle jag handla lite linnen, shorts och sånt till dottern. Förutom att dottern gick hem med några påsar så kom även jag hem med ett par saker, helt onödiga men så söta. Fin paisleymönstrad scarf i siden för svala sommarkvällar och armband gjord av snäckskal, båda från Lindex.


During this long weekend with great summer weather, many Stockholmers tend to leave the city in favour of the Stockholm archipelago. I'm still in town, though, and instead I went shopping with my daughter, came home with stuff I really don't need, but what can I say?

onsdag 1 juni 2011

Kläder, kläder, kläder

Klänningen (H&M's WaterAid-kollektion) som jag skrev om tidigare har kommit nu och den sitter som en smäck. Det gör även denna som jag också klickade hem. Så söt.

Ponchon och sandalerna som klickades hem från Topshop har också kommit. Känns som att jag har shoppat klart nu. För ett tag. Men jag fyller år snart. Då får man önska sig saker...

The dresses from H&M's WaterAid collection have found their way home to me. They look so nice, I'm quite happy. The poncho and the flats from Topshop have also arrived from the UK. So, no more shopping I guess, for a while, but I have a birthday coming up...