tisdag 26 maj 2009

Apropå böcker som blir film...

...så såg jag i söndags P.S. I love you. Boken läste jag på sportlovet i år och den var rätt mysig och fin, men när jag började titta på filmen tänkte jag bara oh, no. Det här är inge bra - för början var rätt trist. Men någonstans på vägen blev filmen bättre, även om Hilary Swank aldrig blir min favoritskådis, gillar henne inte alls. Men Gerard Butler och Jeffrey Dean Morgan var härliga. Och någonstans i filmen kom tårarna. Just det, det var en SÅN film. Snyft och suck. Trots det satt (jag menar låg) maken kvar i soffan och ordet tjej-film nämnes aldrig. Kanske även han är lite, lite blödig. Ibland.


(En sak sa maken dock: Är inte det där han spanjoren som är med i Woody Allen-filmen (Javier Bardem - min anm.)? Förvillande lika, inte sant?

Bok och film

Läste en sådan där mys-bok i helgen. Det var "Ett bra år" av Peter Mayle. Peter har skrivit flera böcker (jag har nog läst de flesta) om livet i Provence, så också denna. Handlar om en kille i London som på en och samma dag blir av med jobbet och ärver en vingård i Provence. Boken i sig är inget mästerverk, men vill man ha några timmars skön avkoppling, kan jag rekommendera denna.
När jag läste klart den såg jag på baksidan att en film var på gång. Gick genast till imdb.com och kollade upp det och visst, film var gjord med Russel Crowe och Marion Cotillard i huvudrollerna. Klickade genast hem den från CDON. Är ju svag för filmatiseringar av trevliga böcker, trots att jag sedan klagar på att filmen aldrig är lika bra som boken. Men hey, Russel är ju med. Bara därför kan det bli en trevlig film...snart kommer den i brevlådan.

måndag 25 maj 2009

Semesterplanerna

Fyra lediga dagar går mycket fort. Och om två veckor har barnen skolavslutning...hjälp, var tog vårterminen vägen? Jag längtar som en tok efter semestern, som alltid så här års, men snart är det dags. Pockethögen som ska med är en halvmeter hög och lika lång är listan på saker som ska göras innan vi ska iväg på en LÅNG och skön vistelse i Grekland. Det finns minst tre resplaner att välja på, vilket är jättekul, men jag kan därför inte berätta nu exakt var vi ska förutom Athen och Santorini, som jag skrivit om tidigare. Efter Santorini kan det bli någon av följande:
1. öluffa i Kykladerna, därefter tillbaka till fastlandet och tåg till Thessaloniki och till stugan.
2. öluffa norrut mot Skopelos och Skiathos och sedan båt till Thessaloniki och stugan.
3. öluffa nordöst mot Lesvos, Chios, Limnos och sedan båt till Kavala och så stugan så småningom.

Vilken rutt vi väljer beror på hur fort vi vill komma fram till vårt lilla hus och hur mycket våra kära barn orkar (de är lite bekväma av sig...). Kul blir det nog iallafall, vad vi än väljer.

onsdag 20 maj 2009

Och en klänning blev det. Den blir perfekt i sommar: mjuk och skön och snygg. Och prisvärd. 349 :- på Lindex. Med de nya sandalerna och en stråväska blir det kanon. Nej nu, sista krafttaget innan ledigheten.

tisdag 19 maj 2009

Nya pjuck

Semestern är mindre än fyra veckor bort och jag shoppar sommarkläder så fort jag får tillfälle...i helgen inköptes dessa fina sandaler på Nilson. Lila är förresten en av mina favoritfärger. Har även spanat in en lila klänning, men jag måste prova innan jag slår till. Kläder har ju en tendens att se snygga ut på galgen, men inte på kroppen. Hmm, undrar vad det beror på ????


måndag 18 maj 2009

Idag börjar jag med min ta-hand-om-mig-själv-vecka. Träning (lite extra), hälsosam mat (mer än vanligt), inget godis, inget snaskande med chips, popcorn och dyligt. Massor med frukt och grönt istället. Har redan varit och tränat och till lunch blev det en smoothie på persikor, jordgubbar och banan. Idag ska jag också till frisören för att klippa och tona håret. Härligt.

fredag 15 maj 2009

Smoothie-time

Det är fredag, solen skiner, jag har redan varit och tränat och nu skulle en fräsch smoothie sitta väldigt bra. Jag tänker solmogna jordgubbar, banan, naturell yoghurt, en klick honung...mmmm, det vattnas i munnen på mig. Jag tror att jag genast går och fixar en.

onsdag 13 maj 2009

Så har även jag plöjt igenom Twilight-sagan och nu är den slut...buhu. Har svårt att fatta att även jag blev så biten (hahaha). Sammanfattar som Helena Dahlgren på Bokhora: "otroligt beroendeframkallande". Har även läst "Midnight sun" på författaren Stephenie Myers hemsida. Det är Edwards version av Twilight och jag hoppas innerligt att hon skriver klart den. Man kan aldrig få för mycket av vampyren Edward... Och i höst ser jag fram emot filmversionen av "New Moon" även om den i mitt tycke var den svagaste boken i serien (för mycket vargar, för lite vampyrer).

tisdag 12 maj 2009

Födelsedagsönskning

Nästa månad fyller jag år. Min födelsedag kommer jag att tillbringa till största delen på en båt mellan Pireus och Santorini, men väl framme där hoppas jag bli bjuden på en födelsedagsmiddag på någon mysig taverna. Har fått flera frågor om vad jag önskar mig och det är alltid svårt. Det här fina armbandet skulle jag nog vilja ha. Från Designtorget. Det heter Dag och Natt. Skulle passa väldigt fint till min Gant-klocka.

måndag 11 maj 2009

Med anledning av tidigare inlägg är jag bara tvungen att erkänna följande: Nej, det blev inget rensande i helgen. Har tyvärr bara en ursäkt och det är: LATHET. Istället satt jag i läsfåtöljen och läste mest hela helgen. Den här. Fjärde delen av Twilight.

torsdag 7 maj 2009

Organisera mera

Igår kväll satt jag och sorterade gamla papper. Sådana som man måste spara, men inte har så jättebra ordning på. Köpte arkivbox med hängmappar och lite annat på Granit, så det var ju riktigt roligt att organisera. Nu är det ordning och jag har fått blodad tand...i helgen ger jag mig på skåpet med alla gamla anteckningsböcker och litteratur från universitetstiden. Här ska rensas!

måndag 4 maj 2009

Måndag igen. Var tog långhelgen vägen? Jo visst, en hel dag gick åt att städa och putsa alla fönster. Puh. Sen blev det lite shopping, några filmer, ett par cykelutflykter och en hel del läsande. Och så en ny toalett i badrummet, som nu är väldigt matchat - allt går i svart och vitt (nya toalettsitsen är svart, den gamla var ekfärgad, blä). Behöver bara uppdatera med lite snygga handdukar (åtminstone när gästerna kommer, hahaha) och en sådan här...från Vipp.