söndag 26 oktober 2008

Paus

Nu åker jag till Irland och därför blir det bloggpaus i en vecka. Åter nästa helg. Ha det gott!

fredag 24 oktober 2008

Sköna fredag

Jag har tränat, jag har varit på spa och fått massage, jag har ätit hälsolunch. Nu är det snart helg och sen är det semester. Underbart. Ikväll måste det bli något lättlagat eller så får maken stå vid spisen. Och sedan kanske en film på DVD:n. Slött. Passar mig alldeles utmärkt.

När jag var på Ålandstripp häromveckan köpte jag detta praktiska rese-make-up-kit från Clinique. Så perfekt att ha till gymmet eller på resan och slippa femtioelva olika förpackningar. Den får definitivt följa med på den kommande resan. Ciao!


torsdag 23 oktober 2008

Knitting is in the air

Något har hänt. Det är stickning i luften. Yes, först råkar jag börja läsa boken "Livets aviga och räta" av Kate Jacobs, som handlar om en "thirty-something"-singelmamma som bor i New York och driver en garnaffär. I garnaffären startas spontant en stick-klubb. So far so good. Förrigår kom min dotter (11 år) hem från skolan och ville börja sticka (syslöjdens fel). Efter att jag visat henne hur man kommer igång, stickade hon cirka två rader. Sen satt jag där och stickade (med plockepinn-pinnar, eftersom vi inte äger några stickor, ja skratta ni bara). Jag kunde inte lägga ifrån mig stickningen. Det var ju superkul! Tantvarning?? Inte alls!! Jag tycker att det är rätt coolt att sticka, tänk vilka fina halsdukar det kan bli! Nu funderar jag starkt på att gå iväg och inhandla riktiga stickor och garn.

onsdag 22 oktober 2008

Fröken seg

Usch, va' trött man kan vara då...trots att jag tränat idag (inklusive simmat) och ätit god sallad till lunch känner jag mig hemskt seg och trött. Har dessutom huvudvärk. Det är väl inte någon förkylning på gång får jag hoppas. Jag som ser fram emot lördag då maken och jag har hela dagen för oss själva (min käre bror tar med mina barn på upptåg - tackar, tackar). Vad vi ska göra har jag ingen aning om, men jag hoppas på god middag, bio och kanske något annat mysigt. Tror att jag vill se den här.

tisdag 21 oktober 2008

Resetips Dublin

Nästa vecka åker jag som sagt till Dublin med familjen. Men vad ska vi göra där i fem dagar? Jo, efter en del surfande har jag hittat följande som vi ska försöka hinna med (ja, alltså mellan alla shoppingrundor, pub-besök, kafébesök och allmänt promenerande i stan):

  1. Vid fint väder tror jag barnen helst vill besöka Dublin Zoo : giraffer, elefanter, jaguarer, lejon, tigrar och noshörningar är bara några av djuren som finns där.

  2. Regnar det passar det med bad. På National Aquatic Centre finns det förutom vanliga bassänger även vattenrutschkanor, vågmaskiner, piratskepp och annat skoj (även för vuxna). Bilden är från National Aquatic Centre.

  3. Maken älskar Guinnessöl och vill besöka bryggeriet. Såklart vi ska försöka hinna med det.

  4. Bilturer på landet. Eftersom vi hyrt bil har vi möjlighet att se mer av Irland än "bara" Dublin. Dessutom kommer vi att bo ute på landet så det blir extra trevligt. Är vädret bra hoppas jag få se lite av kusten, kanske Dun Laoghaire är något att besöka.

måndag 20 oktober 2008

Helgen försvann i ett ryck, vet inte riktigt hur det gick till. God mat, skön höstpromenad, några DVD-filmer, en ny bok...ja, mer behövs väl inte. Nu är det slutspurt som gäller, för nästa vecka är det höstlov (en bonus när man har barn i skolåldern är att man kan få ta lov själv också...) och vi drar till Dublin. Det är spännande eftersom jag aldrig varit där. Nu är det väl egentligen inte så kul att vara svensk turist ute i Europa med den svindyra euron, men det är väl bara att bita ihop. Hotellet och hyrbilen är redan betalda iallafall. Synd och skam att vi inte har euro här i Sverige förresten, säger jag eftersom jag reser mycket. Jag minns när jag tågluffade för hundra år sedan (nästan). Jag och min reskompis J. skulle växla pengar innan och hur mycket skulle man ha av varje valuta, och det var resecheckar och gud vet vad (på den tiden användes kreditkorten inte lika friskt som idag kan jag säga - och nej, det var inte på typ 50-talet - SÅ gammal är jag INTE). Iallafall skulle euron passat bra då. Nu för tiden har vi bilat ner till Grekland ett antal gånger och jag kan bara säga att det är otroligt skönt att slippa använda tio olika valutor. T.o.m i Schweiz som inte är med i varken EMU eller EU så kan man handla med euron överallt. Och Danmark då? Nä, vi stannar ALDRIG för att handla, tanka eller liknande i Danmark. Vi svischar förbi så fort man bara får.

fredag 17 oktober 2008

Munka

Design & Inredningsbloggen har en härlig tävling där man kan vinna en adventsljusstake från Munka Sweden. Åh, så kul! Jag som älskar Munkas vackra tennsaker, tävlar naturligtvis. Här är min favorit som jag gärna fyller med godis till bredden! Eller kanske jag vill ha några orkidéer i den...

torsdag 16 oktober 2008

Martens vs Martens

Länge har jag tänkt köpa ett par schyssta Dr. Martens-kängor. Har dock svårt att bestämma mig vilken variant jag ska ha: vanliga svarta som funkar med det mesta, supersnygga (lite högre) beiga som kanske inte håller sig så fina länge eller vinröda som är...bara snygga. Vilka ska jag slå till på?

onsdag 15 oktober 2008

Veckans fynd

Häromdagen var jag inne på Åhléns och gjorde ett riktigt fynd. Jag köpte jättefina pastatallrikar för ynka 19:- styck! Helt otroligt. De är stora och jättefina och passar förutom till pasta även till sallader, soppor och glass (tänk marängsviss eller liknande). Jag köpte 12 stycken direkt. Nu kan jag slänga mina gamla djupa tallrikar som verkligen har gjort sitt. Tack för det!

tisdag 14 oktober 2008

Nya Sköna Hem

Igår landande nya numret av Sköna Hem på hallmattan. Jag säger bara ÅH. Drömhemmet (6-rummaren) på Östermalm är ju bara SÅ fint. Mycket inspirerande. Hallen skulle jag kunna kopiera rakt av faktiskt... De hade så där vackra, långa, gardiner som Simon och Tomas också hade igår på Design: Simon & Tomas. I love it! Måste, måste fixa gardinerna hemma, de känns väldigt korta nu...

måndag 13 oktober 2008

Nu blir jag less...

Jo, alltså jag är ju jätteglad att någon stackare hittar hit till min lilla blogg. Från början var det bara familj och vänner som brydde sig om att läsa mina inlägg, men nu för tiden märker jag att det rasslar till i räknaren och en trettio personer i snitt hittar hit om dagen (jo, jag vet att det är blygsamt, men för mig är det rätt så mycket ändå). Men så undrar jag: varför är det aldrig någon som kommenterar något? Är det ingen som har tid att göra det eller är allt som jag skriver bara så himla tråkigt att ingen bryr sig? Jag bara undrar. Men jag säger det iallafall: snälla kommentarer är ALLTID välkomna. Övriga kan jag vara utan. Hahaha. Ha det bra i höstrusket!

lördag 11 oktober 2008

Besöket på mässan igår var mycket lyckat. Förutom en mängd tidningar som fick följa med hem, köpte jag en jättevacker, STOR, skål från Ambiance. Såg även Johnnie och Mattias från Roomservice. Hos Gudrun Sjödén fick man en fin tygkasse gratis och om man skrev upp sig för deras nyhetsbrev, fick man köpa en sjal för 20 pix. Något golv hittade jag dock inte, men det var helt okej ändå. Jag är nöjd.

Idag är det grått här i Stockholm och jag har nyss kommit hem från ett snabbesök i Kista Galleria (igen). Var där för att köpa stövlar till dottern, men kom hem med halsduk och vantar (till mig) från Accent istället. Det blev den Sonia Rykiel-inspirerade halsduken i många fina färger. Till den ett par lila handskar. Supernice.

fredag 10 oktober 2008

Food & Beverages

Fredag och idag ska jag försöka komma iväg till Hem & Villa-mässan i Älvsjö. Det är alltid roligt att gå omkring där. Hoppas på att få lite inspiration när det gäller bl.a. golv, vi har nämligen en femårsplan att renovera hallen, men vi är inne på sjunde året nu så jag vet inte om det någonsin blir något...haha. Här kommer lite annan inspiration. Jag gillar gamla reklamaffischer för mat och dryck och skulle gärna fylla en hel vägg i matrummet med snygga posters, skyltar, tavlor och matsedlar. Det är för mig väldigt mycket fransk bistro-känsla, som passar bra i ett matrum. Vad tycks? Alla posters kommer från Allposters (gå in på Vintage art - Food & Beverages).

torsdag 9 oktober 2008

...äntligen! - NOT

Jean-Marie Gustave Le Clézio blev det som fick Nobelpriset i litteratur. Ursäkta mig, men vem är det?? Eller är det bara jag som är obildad? Äsch, nu släpper jag ämnet. Helt. Det tråkar ut mig.

Nytt i badrumsskåpet

Tillbaka från Ålandstrippen och dagens träningspass. Resan var superlyckad! Vi åkte med Birka Paradise, som är min personliga favorit bland båtarna, när det gäller avkoppling. Solade lite, badade och shoppade. Hittade min nya parfym - det blev Sarah Jessica Parkers Covet - uppdaterade sminkförrådet och hittade en ny favorit - Nuxe Nutri-protecting lip care med solskyddsfaktor 15. I just love it!

tisdag 7 oktober 2008

Grattis till min darling!

Min älskade fyller år idag och det ville han fira med att ta med familjen på en kryssning. Snälla som vi är följer vi gärna med, såklart. Avfärd i eftermiddag. Maken väcktes av tre sömniga familjemedlemmar (plus en pigg katt) som försökte sjunga med kraxande röster (familjemedlemmarna, inte katten). Någon tårta blir det inte, men middag på båten med efterrätt får duga. Annars hade den här inte varit så dum. Receptet finns här.

Bilden lånad från Allt om Mat.

måndag 6 oktober 2008

Mina Nobelpris-kandidater

Ett träningspass och en hälsotallrik senare har jag min lilla lista på kandidater till Nobelpriset i litteratur.
  • John Irving: mina favoritböcker är "Hotel New Hampshire" och "Ciderhusreglerna" som jag läste för väldigt många år sedan
  • Umberto Eco: klassikerna "Rosens namn" och "Foucaults pendel" kan gott läsas flera gånger om och "Baudolino" är SÅ bra!
  • Salman Rushdie: vissa av hans böcker har jag inte "lyckats" läsa ut (ibland orkar man bara inte), men "Midnattsbarnen" är en kanonbok
  • Joyce Carol Oates: "We were the Mulvaneys", "Foxfire", "I'll take you there, "Blonde"...the list goes on

Jaha, det var alla som jag kunde komma på för tillfället. Har säkert glömt någon.

Nobelvecka

Måndag igen och den här veckan är det Nobelvecka. Ja, alltså det är denna vecka pristagarna avslöjas. På torsdag avslöjas vem som får Nobelpriset i litteratur, det pris som gemene man egentligen mest är intresserad av (om man nu har något intresse alls av Nobelprisen). Jag antar att man som oftast kommer att välja en författare som väldigt få "vanliga" människor känner till. Vem skulle jag välja? Vem skulle du välja? Hmm. Jag får återkomma.

lördag 4 oktober 2008

Kanelbullarna har precis kommit ut ur ugnen och barnen sitter och smaskar i sig (jag har provsmakat jag också). För en gång skull har jag fotat, men något är fel med minneskortet eller datorn - de hittar inte varandra. Får försöka senare, men lovar inget. Snart ska jag ut på vår gård för föreningen har gårdsstädning. Roligare än det låter. Man träffar lite grannar och så pysslas det lite i rabatterna. När allt är klart bjuds det på dricka och tilltugg. Trevligt. Sen ska jag ta ett lååångt bad. Har fortfarande ont i bröstkorgen; det hjälpte bara tillfälligt att simma igår. Ha en trevlig lördag!
Min date ikväll.

fredag 3 oktober 2008

T.G.I. Friday!!

Trots att veckan gått fort är det SÅ skönt med fredag. Idag ska katten till veterinären, jag ska komma iväg och simma och båten ska tas upp på torra land. Ja och så ska det hinnas jobbas lite också.


Imorse (klockan halv fem) vaknade jag av att katten hoppade upp i sovrumsfönstret. När jag skulle resa mig upp ur sängen för att locka ner katten (så att hon inte välter blommorna som hon har vana att göra ibland) så gjorde det helvetiskt ont i bröstkorgen, på vänster sida. Hjälp, tänkte jag, hjärtattack långt (host, host) innan jag ens fyllt 40 - är det möjligt?? Min andra tanke var att jag knäckt ett revben (jo, jag har gjort det förr - ett stort antal gånger, men det var länge sen). Ont gjorde det iallafall. Jag kunde inte komma på vad det var. Maken tror att det är en sträckning. Jag fattar inte. Sträckning i hjärtmuskeln, lungan (???) eller vaddå? Hoppas på att bli botad av en skön simtur och en sväng i ångbastun.

torsdag 2 oktober 2008

En ansiktslyftning

Ja, jag tyckte att det var dags för lite, lite förändring, så istället för en tråkig, urgammal bild på mitt matrumsfönster, blev det bara text. Jag gillar det.

Idag är det torsdag och ingen träning idag. Tycker annars att det har funkat jättebra hittills, men det är ju fortfarande "smekmånad", får se när det blir mörkt och ruggigt på morgonen, hur pigg jag är då på att gå och träna. Eller när första förkylningen kommer...

Nu ska jag snart iväg på stan. Yes, har tagit ledigt idag och ska bara vara med min kära mor. Det ska bli så kul, äta lunch ute, gå i affärer (shoppa lite, lite). Hur trevligt som helst. See ya!

onsdag 1 oktober 2008

Hjälp!

Kontoret har drabbats av bananflugsinvasion! De finns överallt. Vet inte hur många som har fallit offer för diverse utrotningsmetoder, men de blir bara fler och fler (hur fort förökar de sig egentligen??). Är det någon som läser detta som vet hur man blir av med de äckliga små krypen? Alla tips mottages tacksamt!