onsdag 30 april 2008

En undran...

...gick igår två gånger förbi två killar från S.A.T.S som stod utanför sevvan och raggade kunder. Flera blev stoppade, men icke jag. Varken första eller andra gången. Då började jag fundera. Jag gillar egentligen inte att bli stoppad på gatan av diverse försäljare eller volontärer från olika organisationer. Men lite fundersam blev jag ju. Varför blev inte jag stoppad? Tyckte de att jag var ett hopplöst fall även för S.A.T.S.? Eller ska man inbilla sig att de tyckte att jag såg så tränad ut ändå (yeah, right - in my dreams)? De verkade ju inte ha så mycket att göra just som jag gick förbi...känner mig faktiskt lite nonchalerad. Eller som min son skulle säga "slash ignored".

måndag 28 april 2008

Quiltade överkast

Den här veckan är ju för skön, när det gäller antal arbetsdagar, men deklarationer är ju aldrig roliga. Jag brukar spara dem till näst sista dagen, lite spänning måste man ju ha...yeah, right. Nåja, som man bäddar får man ligga. Apropå bädda så är jag ute efter ett snyggt quiltat överkast till sovrummet i sommarhuset. Det ska vara ljust, helst vitt eller beige med någon liten mönstring, men inte stora blaffiga blommor. Någon som vet var man hittar sådana som inte är för dyra?? Den här från Lavender Fields är ju t.ex. fin...

fredag 25 april 2008

Glad påsk - igen!

Fredag eftermiddag och idag är det faktiskt långfredag i Grekland. Javisst, denna helg är det påsk där - önskar att jag var på plats det ska vara fantastisk där nu med ca 25 grader och alla syrener har slagit ut. Men nej, istället är jag här i Stockholm, vilket de senaste dagarna har varit nästan lika skönt. 17-18 grader och sol. Kan man klaga? Nej, absolut inte. Och med dessa soldagar lockas ett speciellt folk fram - båtfolket. Min make är en av dem. De senaste dagarna har han jobbat halvdagar så att han ska kunna komma iväg till marinan och slipa, måla, lacka, laga motor - you name it. Själv tar jag hellre en promenad på stan, sitter på en uteservering och äter glass. Alla har sitt. Iallafall ska vi i helgen iväg till några vänner och fira påsk igen. Lite annorlunda en den svenska men minst lika bra.


Traditionellt grekiskt påskbröd. Bild lånad från Greek Home Recipes och receptet finns här.

onsdag 23 april 2008

Nycklarna part deux

Efter att ha tillbringat en stor del av förmiddagen med att leta efter nycklarna kan jag nu andas ut. Nycklarna befinner sig i min sons jacka, han tog med sig dem av misstag till skolan imorse. Puh. Skönt att det är ur världen. Och då kan jag koncentrera mig på annat. Till exempel på att skriva om hur besviken jag är på Topshop i Gallerian. Inte en enda av de fina klänningarna som går att köpa på Topshops webbutik fanns i affären! Det är ju skandalöst! Tar de slut så fort? Eller har de ens inte kommit till Sverige? I don't know! Men jag är verkligen besviken.

Borttappade nycklar

Jädrans, jag har tappat min nyckelknippa! Någonstans mellan igår eftermiddag då jag låste dörren och gick iväg med katten till veterinären och imorse då jag skulle iväg till jobbet försvann de. Är det jag som tappat dem, någon av barnen som lånat och inte lämnat tillbaka eller katten som är skyldig? Jag vet inte, men det gör mig galen. Jag MÅSTE hitta dem.

tisdag 22 april 2008

Tisdag

Idag är en sån dag när inte mycket blir gjort på jobbet, gissar jag. Ska på utvecklingssamtal med sonen och iväg med katten till veterinären för spruta nummer 2. Vilken tur att hem, skola, jobb och veterinär ligger inom en radie på mindre än 1 km. DET är fördelen med att bo inne i stan.

måndag 21 april 2008

Modigliani hemma hos moi

En av mina favoritkonstnärer är Modigliani, men vem har råd med hans konstverk?? Har tittat på Nästan Äkta , men tyckt att de var lite dyra. Men nu har jag köpt en jättestor (120x75) tavla på auktion istället, mycket billigare. Kul. Ska hämta den i veckan.

söndag 20 april 2008

Igår promenerade jag och dottern till Gamla Stan och stannade till i olika affärer på vägen. På Bok & Bild på Drottninggatan handlade vi flera böcker till absolut lågpris. Bland annat köpte jag tre pocketböcker på engelska för 25 :- styck. Den här av Marian Keyes var en av dem. Ska bli kul att läsa. Nä, nu vill dottern gå in på Stardoll och leka. Hennes nya doll är Lucy Liu.

fredag 18 april 2008

Fredagsplanerna

Tillbaka efter ett tufft yoga-pass och en smoothie till lunch. Yes, fitness friday. Nåväl, ikväll kommer några vänner över på middag och jag serverar grekiskt, inte så värst fitness, men gott. Det ska bli jättekul. Tyvärr hinner jag inte stå och trixa med en avancerad efterrätt men något snabbt och gott ska jag nog komma på. Måste iväg och handla efter jobbet. Och kanske har de färska musslor på ICA och då blir det Moules marinieres till förrätt. Ciao!

torsdag 17 april 2008

Shop til you drop...

...var ungefär vad jag gjorde på lunchen idag. Köpte krukor på Granit (köp tre, de bjuder på den billigaste), örter i en blomsterhandel (2 för 90, det blev rosmarin och timjan), skålar på Lagerhaus (29 pix styck på rea - det blev 10 stycken) och så tygskor på Rizzo (klubbdag med 20% rabatt på hela vårsortimentet). Fynddag eller slösardag - döm själva. Jag var rätt nöjd, plånboken icke.

Dessa från Le Coq Sportif inhandlades på Rizzo. Sköna.


Keep Calm

Nu har jag klickat hem denna fina affish från Keep Calm Gallery (tack Weronica på En mammas dag för tipset om var den fanns att köpa!). Har sett den förr i något inredningsreportage men visste inte var jag kunde hitta den, men nu så...valde denna i guld eftersom den skulle passa snyggt i antingen hallen eller vardagsrummet där jag redan har en del gulddetaljer. Måste hitta en snygg ram till bara.

Welcome back girls!

Satt klistrad framför tv:n igår och tittade på SATC-reprisen. Två avsnitt i rad, åh så mysigt. Som när man träffar en gammal kompis som man inte sett på länge. Har sett alla avsnitt två gånger, minst, men ändå. Längtar efter filmen.


Cashmere Mafia har alla chanser att bli en ny SATC om manuset är bra. Vi får väl se. Min favorit än så länge är Juliet Draper som spelas av Miranda Otto.

onsdag 16 april 2008

Me like

Tittade in på Inreda och hittade en del roliga och fina saker. Det här setet med förvaringsboxar i plåt är ju hur gulligt som helst. Blommigt, rosa och så söta babushkor. Härligt! Skulle gärna ha själv, men de passar nog bättre i dotterns rum. 430 kronor för setet.

tisdag 15 april 2008

Räkor+majonäs=BIG NO NO

Har legat hemma med magont i två dagar, men idag känns det nästan helt bra. Jag tror att jag är känslig mot kombinationen majonäs & räkor (tror inte att det var något fel på maten eftersom fler än jag åt och mådde bra). Det har nämligen hänt förut. Nåja, jag får väl låta bli detta i fortsättningen. Tyvärr. Hur som helst har jag ett jobbärende ut till Kista strax och ska även äta lunch därute. Kanske, kanske hinns det med en sväng förbi några affärer också...återkommer med rapport.

söndag 13 april 2008

Taxinge Slott

Igår åkte vi ut till Taxinge slott och åt lunch i deras fina café. Naturligtvis fick vi i oss en och annan bakelse också. Fantastiskt gott var det i underbar miljö. Synd att vädret inte var bättre. Åkte även förbi en loppis, men inga fynd gjordes. Synd.



Bilden är lånad från Taxinge Slott.

fredag 11 april 2008

H&M goes Marimekko

Tittade på nya kollektionen på H&M som är en hyllning till Marimekko. Jag måste säga att jag tycker sådär. Inte helt imponerad, fast det kan ju vara för att jag inte gillar stormönstrat speciellt mycket. Men jag fastnade ändå för ett plagg. Den svartvita långa klänningen. Jag tror att den skulle passa på semestern i Grekland i sommar. Snygg till sandaler eller flipflops eller kanske svarta ballerina...stora svarta glasögon och om jag vågade en stor svart stråhatt. Måste prova. Nedan: klänningen från HM, stråhatt från Topshop, underbara väskan från Mulberry (min väskfavorit denna vår/sommar) och små nätta ballerina från HM. Trés chic!

onsdag 9 april 2008

Nya pocketböcker

Jag har börjat bunkra pocketböcker. Alltså för sommaren och semestern. Det blir inte så mycket tid till böcker när man jobbar, men det brukar jag ta igen varje gång jag åker på semester. Senast (förra veckan alltså) köpte jag dessa fem: Bittert arv av Kiran Desai, Hallonbäcken av Lina Forss, Andra kvinnor av Kirsty Crawford, Inte han av Sheila O'flanagan och Den trettonde historien av Diane Setterfield. Har ingen aning om de är bra, men det ska bli spännande att ta reda på...någon som vet?

tisdag 8 april 2008

Klänningscraving

Idag är det rätt grått här ute i Stockholm och jag längtar efter den riktiga våren, för att inte tala om sommaren. Är väldigt sugen på att shoppa klänningar till varmare dagar, men kommer inte iväg så det blir en del "fönstershopping" på nätet istället. Till exempel så har Topshop några fina klänningar som jag gärna vill ha. Här är ett urval. Jag inser att jag måste ta mig till en Topshop snart.

måndag 7 april 2008

När husse och matte sover dansar katten på bordet

Våren är här, backarna är fulla med scilla och krokus och det är alldeles underbart. Och jag längtar något förfärligt efter att få åka till Grekland. Men än är det långt kvar. Innan dess hoppas jag ju ha kommit i bikiniformen för iår (okej, jag ska inte tjata om det) och sedan har jag ju min grekiska-kurs också. Det går väl sådär, om jag ska vara ärlig. Lite trögt är det, trots att jag försöker peppa mig själv med hur mycket jag kommer att kunna prata när jag väl kommer till Grekland. Not. Nåja, försöka duger, som det heter. Men det är inte lätt. Så, nu har jag fått beklaga mig över det.

PS väcktes i natt av en smäll. Katten, så klart, hade vält en stor glasvas med rosor som jag hade stående i ett fönster. Rosor och vatten på min fina kelimmatta från Aten (kelimmattor luktar inte så gott när de är blöta fick jag lära mig), vasen höll, katten var helt blöt. Hahaha, tänkte jag, hoppas du lärt dig något, kattskrälle!

lördag 5 april 2008

Lördagsshopping

Puh. Kom just hem från stan och alla som varit på Hötorget och Drottninggatan en lördag vet ju hur det är. Kaos. Men jag kom hem med jättevackra, stora, vita hortensior. 2 för 100:-, perfekt. De står nu i krukor från Indiska som jag köpte för ett par år sedan. Jättefint. Fick även med mig en vårjacka från Zara. Även den till fyndpris, så jag är helnöjd. Dottern fick också shoppa på Zara, en hel påse full av kläder för under femhundringen. Perfekt.

fredag 4 april 2008

Till alla kommande utflykter

Glömde skriva igår att jag köpte dessa gulliga tallrikar med tillhörande små skålar på Rusta igår. 19.90 för tallrikarna och 14.90 för skålarna och så köpte jag även en stor skål till sallad för 39.90. Som hittat! Tänkte använda dem på vårens och sommarens alla picnic:ar. Perfekta eftersom de är av melamin=tåliga=bra på stranden, båten, parken osv osv. Måste hitta matchande glas också så är allt kirrat och klart! Är det fler än jag som tänker Greengate??

torsdag 3 april 2008

Snabbshopping och tidningar som väntar

Idag har det inte blivit mycket jobb, måste jag erkänna. Sådana dagar måste också få förekomma...istället har jag haft vägarna förbi Vällingby centrum, av alla ställen och där har jag hunnit med en supersnabb titt på Kfem. Dit får jag återkomma en annan gång när jag har mer tid, men jag hann ändå med en snabb sväng på Mango och köpte en tunika och en kjol, som jag är mycket nöjd med. Väl hemma ligger nya numret av Damernas Värld och Elle Interiör på hallgolvet och väntar. Härligt. En kopp te och jag är redo för en stunds njutning.

onsdag 2 april 2008

Behovet av ett miniväxthus...

Oj, gårdagen bara försvann, hann visst inte blogga ens. Sprang förbi Plagg på Odenplan igår och fingrade på alla nya fina vårkläder, det blev dock inget köp trots att jag tror att jag hittade min nya vårjacka (inte för att jag behöver någon men iallafall...). Hann även in en snabbis på Indiska, Åhléns och Akademibokhandeln. Inget av intresse någonstans. Förutom möjligtvis denna fina. Ett växthus för 399:- från Indiska. Behöver jag den? Nej. Vill jag ha den? Ja. Var ska jag ha den? Vet ej. Får nog fundera lite mer om jag ska ha den...

PS Hallongrottorna blev kanongoda!